• Afgelastingen

  Geen afgelastingen

 • We kunnen ons voorstellen dat het slechte weer ervoor zorgt dat (een deel van de) velden niet bespeelbaar zijn. Indien dit het geval is, vragen we je hier duidelijk over te communiceren met de tegenstanders.

  Hou er bij een gedeeltelijke afgelasting rekening mee dat wedstrijden uit categorie A voorrang moeten krijgen boven wedstrijden uit categorie B. Alle bekerwedstrijden gelden bij afgelasting als categorie A, dus ook bekerwedstrijden voor lagere senioren en junioren. Dit betekent dat een bekerwedstrijd uit categorie B voorrang heeft op een competitiewedstrijd uit categorie A (zonder periodetitels).

  Voor meer informatie hierover verwijzen we naar artikel 2.4.3 uit het Handboek Competitiezaken.

  Let op: het uitwijken naar kunstgras is verplicht voor de standaardcompetities.

  Inhalen

  Categorie A
  Eventueel afgelaste wedstrijden bij competities uit categorie A worden door de KNVB opnieuw ingepland. Als het nodig is worden ze doordeweeks gespeeld. We zijn ons ervan bewust dat deze wedstrijden ten koste kunnen gaan van de trainingen en we rekenen daarbij op medewerking van de thuisclub.

  Categorie B (meiden en junioren)
  Eventuele afgelaste wedstrijden bij deze categorieën plannen wij in op zaterdag 16 december. Dit is de enige inhaalzaterdag in fase 2. Mochten er meer afgelaste wedstrijden zijn, dan worden deze door de KNVB niet meer ingepland. Wel kunnen deze wedstrijden, net als bij de pupillen, in onderling overleg gespeeld worden. Al ingeplande doordeweekse wedstrijden in categorie B kunnen ook in onderling overleg verplaatst of niet gespeeld worden. De uiterste datum waarop wedstrijden uit fase 2 gespeeld kunnen worden, is 31 januari (zie artikel 2.8.3. van het handboek competitiezaken amateurvoetbal).

  Wanneer beide verenigingen overeenstemming hebben bereikt over de nieuwe datum en tijd, kunnen jullie dit mailen naar contact@knvb.nl 

  Let op: Voor het herindelen van de teams voor fase 3 houden we de stand van 16 december 2023 aan. Wedstrijden die na deze datum worden gespeeld, tellen wel mee voor de eindstand, maar niet voor het maken van de nieuwe indelingen.