• Vertrouwenspersoon

  Onze club vindt het belangrijk dat iedereen met vragen, twijfels, opmerkingen of klachten hier met iemand over kan praten. Daarvoor hebben we een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Een vertrouwenscontactpersoon is binnen ZCFC het eerste aanspreekpunt voor iedereen die iets kwijt wil over alles wat te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Onze vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen op de club: van sporter tot vrijwilliger en toeschouwer.

  De vertrouwenscontactpersoon luistert graag naar jouw verhaal, geeft advies en verwijst je door, mocht dit nodig zijn.

  Daarnaast helpt de vertrouwenscontactpersoon het bestuur bij de preventie van grensoverschrijdend gedrag en het stimuleren van een sociaal veilige sportomgeving voor iedereen.

  In contact komen met onze vertrouwenscontactpersonen? Stuur een mail naar vertrouwenspersoon@zcfc.nl

  Alle gesprekken blijven bij ons in vertrouwen en anoniem zolang degene dit wil.

  Wij stellen je graag voor:

 • Gerdien de Bruine

  Even voorstellen: mijn naam is Gerdien de Bruine. Ik ben getrouwd met Sigurd Zwart. Wij hebben vier kinderen. Onze oudste drie kinderen spelen bij ZCFC, de jongste staat al te trappelen maar moet nog even wachten! De eerste keer dat ik bij ZCFC kwam was ik een jaar of 5. Ik kwam om mijn beide broers aan te moedigen. Inmiddels spelen er meer familieleden en ben ik wekelijks een groot fan! ZCFC is voor mij de club waar sportiviteit en respect bovenaan staan. Waar mensen zijn gebeuren er soms ook dingen die niet leuk of goed zijn. Een ieder moet over deze dingen open en eerlijk kunnen praten, zodat er naar een oplossing gezocht kan worden. Daar wil ik mij graag voor inzetten! Ik maak graag contact met mensen, kan goed luisteren, bekijk situaties van verschillende kanten en ik houd van samenwerken. Ik vind het belangrijk dat mensen zich prettig en veilig voelen als ze met mij praten. Voel je vrij om mij eens aan te schieten!

  Groetjes van Gerdien de Bruine

 • Marcia Boon-Heuer

  Ik ben Marcia Boon-Heuer, geboren en getogen Zaanse. Ik ben bij ZCFC betrokken omdat mijn zoon jeugdlid is. Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor ZCFC en draag graag mijn steentje bij waar ik kan.

  Ik ben ook vertrouwenspersoon bij ons op kantoor en toen deze functie vrij kwam bij ZCFC wilde ik mij hier dan ook graag aan committeren.

  Als vertrouwenspersoon bied ik een luisterend oor voor wie daar behoefte aan heeft. Ik kan goed luisteren, ben empathisch en denk graag met je mee. Soms is een luisterend oor voldoende, soms zijn er vervolgstappen wenselijk. Ik help graag dit helder te krijgen en ben er ook voor eventuele begeleiding in het vervolgtraject.

  Een veilig sportklimaat vind ik heel belangrijk. Helaas ervaart niet altijd iedereen dit zo. We hebben als club een gedragsprotocol waar we ons aan moeten houden, maar dit gebeurt niet altijd in de praktijk.  Niet iedereen is zicht bewust van wat onbewust gedrag is. Goede voorlichting, overleg en voorbereiding voorkomen veel problemen. Het is belangrijk dat grensoverschrijdend gedrag bespreek wordt en iedereen zich veilig genoeg voel om dit te melden. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij.