• ZCFC (Zaandamse Christelijke Football Club) of wellicht beter bekend als het Zaans Oranje is de zaterdagvoetbalclub waar sinds 1931 gezelligheid, respect en prestatie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  ZCFC kent een rijke historie in de Zaanstreek, opgericht op 13 mei 1931. Sinds 1979 zijn wij gevestigd op het sportcomplex Kalverhoek waar wij halverwege 2015 onze nieuwe buren AZ mochten verwelkomen. Vanaf het voorjaar van 2016 beschikken wij over 3 splinternieuwe wedstrijdvelden -waarvan 2 verlichte kunstgrasvelden- en een trainingsveld. ZCFC en AZ bespelen gedeeltelijk gezamenlijk de velden.

  Eind 2015 telde de club circa 600 leden verdeelt over 26 elftallen: 15 jeugdteams, een meisjesteam, een G-elftal, een veteranenteam, en 8 seniorenteams. ZCFC is met het aantal seniorenteams de grootste zaterdagvereniging in de Zaanstreek. De ambitie is om door te groeien naar ongeveer 700-750 leden. Dat is volgens ons een mooi aantal om de identiteit, gezelligheid en verbondenheid met de club en elkaar te waarborgen. ZCFC biedt als vereniging de mogelijkheid aan iedereen om -onder goede begeleiding- uiting te geven aan zijn of haar passie: voetbal!

  Op de zaterdagen hullen we ons in het welbekende tenue, een oranje shirt met zwarte broek en oranje sokken, om energiek als we zijn een balletje te trappen. Bij een thuiswedstrijd blijven de meesten na de wedstrijd nog gezellig even hangen in ons behagelijke clubhuis ‘de Inzet’. Overigens is de kantine doordeweeks tijdens de trainingen altijd open en kun je daar terecht voor warmte, een goed gesprek (meer dan alleen over voetbal!) en een goede kop koffie of thee.

  Elk jeugdteam bij ZCFC wordt getraind door goed opgeleide trainers met veel ervaring. Beleid, inhoud van het opleidingsprogramma en de benodigde materialen, worden verzorgd door het hoofd jeugdopleiding (HJO). Het doel: om met plezier, de prestatie van het individu, het team en de club als geheel verder te ontwikkelen. Daarbij wordt de HJO ondersteund door de coördinatoren van de diverse jeugdteams, de trainers en de coaches. Op deze wijze denken wij een goede basis te kunnen bieden aan iedereen binnen onze club, om zijn of haar passie voor het voetbal, op eigen niveau uit te oefenen en in teamverband te verbeteren.

  Verder streven het hoofd-, en jeugdbestuur -samen met onmisbare vrijwilligers- naar een afwisselend activiteitenprogramma, zoals strandtrainingen, toernooien (o.a. 7 tegen 7 en zaalvoetbal), muziekevenementen, voetbalclinics, Sinterklaasfeesten en nog veel meer.

  Samengevat: plezier, sportiviteit en een goede teamgeest staan bij ZCFC hoog in het vaandel en daarom kan iedereen die voetballen leuk vindt, zich aansluiten bij onze sportfamilie. Wij streven ernaar om de voetbalsport te beoefenen op een manier dat er een vriendschappelijke, sportieve en nauwe band tussen leden, vrijwilligers en overige betrokkenen ontstaat.

  Dus ben je op zoek naar een gezellige voetbalvereniging in de Zaanstreek, waarbij aandacht is voor elkaar, prestatie en plezier hand in hand gaan, word dan lid van ZCFC!

  Schrijf je in!