• Ministars

    Oranje Leeuwen/ Ministars,

    De Oranje Leeuwen zijn de jongste voetballers van onze club. Zij hebben de leeftijd van 4 en 5 jaar.

    Elke zaterdagochtend is er voor deze voetballertjes van 9:30 tot 10:30 trainen op het mooie trainingsveld. Onder leiding van Stéphanie Dorjee leren de kinderen de baas over de bal te worden. Door middel van verschillende oefeningen, zoals leren schieten op doel, dribbelen met de bal, overschieten enz. proberen we de balvaardigheid te ontwikkelen. Niet alles kan altijd in een keer goed gaan en daarom vinden wij het plezier en de pret in het spelletje het belangrijkste van de trainingen.

    Na al deze oefeningen is het tijd om even te pauzeren en drinken we gezamenlijk een bekertje limonade. Als iedereen weer uitgerust is, staat er nog een onderling wedstrijdje of zoals de kinderen het noemen PARTIJTJE op het programma. Hierbij leren de kinderen samen spelen en kunnen ze alvast een beetje ruiken aan het wedstrijd element. Hierbij leren we de kinderen dat winnen of verliezen niet belangrijk is. Het gaat erom of je het leuk hebt gehad en je best hebt gedaan, want eigenlijk is iedereen een winnaar.

    Naast de gewone trainingen hebben we een paar keer per jaar een speciale training/ activiteit die wordt georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan een Sinterklaas training, strandtraining, paas training en een ouder kind training.