• Dankzij een productieve slotfase pakte ZCFC dit weekeinde de volle buit in Egmond aan Zee. De plaatselijke fusieclub SSA-SJO VV Egmond werd met 2-4 verslagen. De samensmelting van Zeevogels, Sint Adelbert en Egmondia is juridisch nog niet helemaal afgerond, vandaar dat de afkortingen SSA (Samenwerking Senior Afdeling) en SJO (Samenwerking Jeugd Opleiding) nog in de clubnaam worden vermeld.

  Het duel met ZCFC werd afgewerkt op het terrein van het voormalige Egmondia. Door het daar aanwezige natuurgrasveld werd de mythe, dat op de zandgronden van de Noordhollandse duinen de velden wel tegen een buitje kunnen, nadrukkelijk doorgeprikt. Op de drassige arena werden de liezen danig op de proef gesteld bij enkele onvrijwillige spagaten. Gelukkig leverde het geen ernstige blessures op.

  De Zaandammers openden sterk en vuurden in de eerste vijf minuten al vier doelpogingen af. De sluitpost van VV Egmond gaf echter nog geen krimp. Aan de andere kant was het bij de eerste mogelijkheid direct raak. Na een flitsende combinatie in het 16-metergebied lag de bal achter Jesper, 1-0.
  De thuisploeg had vervolgens de touwtjes even stevig handen, omdat ZCFC telkens een numerieke minderheid op het middenveld had. Met wat tactische omzettingen werd dat probleem opgelost en kreeg Yort nog voor de pauze twee mogelijkheden op de gelijkmaker. De spits mikte echter evenzovele malen niet tussen de palen, waardoor de rust met een achterstand aanbrak.

 • De drassige arena in Egmond aan Zee.

 • Het commando centrum van het Zaans Oranje.

 • Tijdens het nuttigen van de thee bleek Jesper niet meer verder te kunnen en nam Yort zijn plaats in het doel over. Hij zag meteen een Egmond-aanvaller alleen op zich af komen, maar deze schoot de bal recht in de handen van de ZCFC-keeper.

  Het momentum kantelde langzaam naar de gasten en halverwege de tweede helft bezweek de Egmondse verdedigingslinie. Eerst wist de Egmondse doelman met ware doodsverachting nog een inzet van Jesse te keren, maar bij de daaropvolgende hoekschop was er ook voor hem geen houden meer aan. Een gesmoord schot kwam voor de voeten Lyndo en deze haalde doeltreffend uit, 1-1. Vervolgens betrad Jesper van Dijk als invaller het veld en één van zijn eerste balcontacten was een splijtende dieptepass op Tom. De aanvaller legde vervolgens twee verdedigers en de doelman in de luren schoof de 1-2 binnen.
  Vijf minuten voor het einde leek ZCFC toch nog twee punten door de neus te worden geboord. Een Egmondse speler, die waarschijnlijk ook actief is bij de lokale toneelvereniging, liet zich met veel lawaai vallen in het strafschopgebied en de arbiter tuinde er met open ogen in. De penalty werd benut, 2-2.

  In de absolute slotfase kreeg het recht toch nog zijn beloop. Eerst verdween een scherpe vrije trap van Senna via een Egmond-verdediger in het doel, 2-3. Vlak daarop schudde Tom zijn directe tegenstander af en vond vervolgens de verre hoek, 2-4.

  TAFKA De  Vaandeldrager

 • De komt van ZCFC groots aangekondigd

 • Geen pot met goud, maar wel drie punten.