• In de Zaandamse derby tegen ZVC ’22 behaalde het eerste een broodnodige overwinning. Na vier duels zonder zege werd de Zoveelste Vusie Club verslagen met 2-3.

  Bijna had de eerste helft in dit verslag overgeslagen kunnen worden. Het spel van beide ploegen was daarin net zo troosteloos als de weersomstandigheden en het complex van ZVC ’22. Op slag van rust nam de thuisploeg echter de leiding en dat is uiteraard het vermelden waard.
  Vlak na de hervatting trof ZVC ’22 opnieuw doel en leek een nieuwe nederlaag van ZCFC aanstaande. De ploeg kreeg daarna echter de geest en Yort halveerde vanaf de strafschopstip de achterstand, 1-2. De pingel was toegekend nadat een ZVC-verdediger een voorzet van Jacco met de arm toucheerde.
  Even later kopte Yort een hoekschop van Jeroen kiezelhard binnen en was de stand gelijk, 2-2. De remonte van de gasten was helemaal compleet toen Jesse de derde ZCFC-treffer liet aantekenen. Hij kopte een puntgave voorzet van Yort bij de eerste paal binnen, 2-3. Tussendoor zag linksback Max nog een poeier op de lat uiteen spatten.
  ZVC ’22 perste er nog een bescheiden slotoffensief uit, maar de defensie van ZCFC hield voortreffelijk stand.

  Het tweede bewees zichzelf geen dienst door te verliezen van het nog puntloze Ijmuiden 2. Bij een stand van 1-2 bracht Ijmuiden enkele spelers van het eerste elftal binnen de lijnen en daar was ZCFC niet tegen bestand. De eindstand was 4-2.

  Tegen De Volewijckers wist het eerste team de stijgende lijn niet door te trekken. In Amsterdam-Noord werd het 3-1 voor de gastheren.
  Het tweede pakte wel een puntje tegen de reserves van EVC, 1-1.

  Afgelopen zaterdag werkten beide selectieploegen een thuiswedstrijd af. Het tweede weerde zich kranig tegen ADO ’20 2, maar de Heemskerkers waren een maatje te groot. Eindstand 0-3.

  Het vlaggeschip trof in de Kalverhoeker arena Kolping Boys uit Oudorp. Begin- en eindstand van deze wedstrijd waren hetzelfde, 0-0. Het was zeker geen bloedeloze brilstand, maar het ontbrak wel aan spektakel voor de doelen. De grootste mogelijkheid voor ZCFC werd niet benut door Jesse, toen hij van dichtbij een rebound tegen de doelman schoot. De gasten wisten ook maar één keer gevaarlijk door te komen, maar het kopdoelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

  TAFKA De  Vaandeldrager