• In de streekderby met Blauw Wit (W), alweer een paar weken geleden, pakte het eerste een zwaarbevochten punt. In de gelijkopgaande strijd was de eerste grote mogelijkheid voor ZCFC. Een vrije trap van Max werd door de Wormerveerse sluitpost slecht verwerkt, waarna Yort de bal voor het inschieten had. De spits schoot tot afgrijzen van de ZCFC-aanhang echter tegen de doelman op.
  Aan de andere kant zorgde de linkerspits van de thuisploeg constant voor dreiging. Op slag van rust zette hij dat ook om in een doelpunt. Na wat draaien en keren in het strafschopgebeid schoof hij de 1-0 langs Jesper.

  Naarmate de tweede helft vorderde nam de Zaandamse druk toe. Heel ZCFC schreeuwde om een strafschop, toen Tom door zijn directe tegenstander met een heupworp werd gevloerd. Op het NK judo had dat zeker een ippon opgeleverd, maar de arbiter van dienst wuifde de overtreding weg.
  Het was uiteindelijk Lyndo die een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnenschoot, 1-1. Vijf minuten leek de zege binnen handbereik, toen Blauw Wit (W) met tien man verder moest. Het was al de derde rode kaart voor een tegenstander in de eerste vier duels.
  ZCFC raakte in de slotfase echter alleen nog de paal, zodat de stand geen wijziging meer onderging.

  Het tweede ging nipt kopje onder bij OSV 2. Het pakte brutaal twee keer de leiding, maar stond uiteindelijk met lege handen, 3-2.

 • De opkomst der elftallen is bij Blauw Wit professioneel verzorgd
  De opkomst der elftallen is bij Blauw Wit professioneel verzorgd.
 • Ondanks de rivaliteit wordt uiteraard ook ZCFC warm onthaald.
 • Afgelopen zaterdag ontving het eerste elftal de ongeslagen koploper Sporting Andijk. Het gat van acht punten op de ranglijst kwam op het veld niet tot uitdrukking. ZCFC begon brutaal en nam halverwege de leiding. Yort verscheen alleen voor de keeper en passeerde hem met een fraai schot. In een mum van tijd waren de rollen echter omgedraaid. De gasten toonden zich uitermate effectief en straften twee fouten in de opbouw genadeloos af, 1-2.
  Ook in de tweede helft deed ZCFC niet onder voor Sporting Andijk. Het afdwingen van kansen ging de thuisploeg echter moeilijk af. Dat kan ook worden gezegd van de koploper, maar die kon in de slotfase opnieuw profiteren van een persoonlijke fout van de Zaandammers, 1-3. De ingevallen Body was dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij stuitte op de Andijker doelman. Ondanks het verdienstelijke weerwerk stond ZCFC dus uiteindelijk toch met lege handen.

  Een schrale troost was de zwaarbevochten overwinning van het tweede. Dat versloeg Marken 2 met 4-3. Opnieuw trof middenvelder Jesper tweemaal doel! De andere treffers kwamen van Tom (verwoestende uithaal) en Mees (kopbal na hoekschop). Een mooie opsteker voor dit piepjonge elftal.

  TAFKA De  Vaandeldrager

 • Het eerste doelpunt dat op het nieuwe scorebord te zien was, werd gemaakt door ZCFC.