• Het was zaterdag allemaal rozengeur en manenschijn op de Kalverhoek. Mooi weer, veel thuiswedstrijden en als klap op de vuurpijl een bescheiden feestje met zangers. Maar bovendien, en veel belangrijker ook, twee zeges van beide selectieteams.

  Laten we eens beginnen met de reserves. Als een blessuregolf een A-selectie teistert, dan heeft het tweede team daar altijd het meeste pijn van. Dat van ZCFC is daar geen uitzondering op. Tegen mede-laagvlieger EVC 2 moesten hemel en aarde worden bewogen om 13 spelers op de been te krijgen. De 11 basisklanten boden in de eerste helft prima tegenstand, maar op slag van rust kwamen de Edammers toch op voorsprong, 0-1.
  De 8 minuten na de thee waren wellicht de beste van het tweede dit seizoen. Vrijwel elke aanval resulteerde in een treffer en ineens stond er een stand van 3-1 op het hypermoderne scorebord.
  Even daarna leek het helemaal kat-in-het-bakkie te zijn, toen de EVC-doelman met een handsbal een veelbelovende aanval onderbrak. Na felle protesten van de gasten trok de verder foutloos fluitende arbiter de rode kaart echter in, zodat een numerieke meerderheid in rook opging.
  EVC kreeg daarmee hernieuwd elan en drong ZCFC in de verdediging. Veel kansen leverde het niet op, maar na een reeks van missers in de oranje defensie werd het een kwartier voor het einde toch 3-2. Op het tandvlees werd de overwining over de streep getrokken, niet in het minst door de noodhulp van het derde, dat na afloop van de derby tegen het vijfde enkele invallers had geleverd.

  Vervolgens was het de beurt aan het eerste om drie broodnodige punten binnen te halen tegen rodelantaarndrager De Volewijckers. Het werd een opmerkelijk duel. Zo was de scheidsrechter een vrouw, wat toch zelden gebeurt in het mannenvoetbal. Zij floot een uitstekende wedstrijd.
  Verder was de uitslag ook niet alledaags. De pauze brak aan met een stand van 3-0, maar in het tweede bedrijf kwam er rook uit de afstandsbediening van het scorebord. Bediener Piet van Tellingen was pas klaar bij een stand van 14-3! Daarmee bracht ZCFC het negatieve doelsaldo in één klap weer terug naar 0. Hopelijk hoeft dat geen rol te spelen aan het einde van het seizoen, maar voor nu voelt het wel lekker.

  Tot slot nog enkele bijzonderheden uit de afgelopen maand:

  - Het tweede pakte een punt (2-2) tegen de ongenaakbare koploper OSV 2, dat in dit duel maar weer eens aantoonde waarom het ook zo hoog staat in de strijd om de UnfairPlay-cup

  - Het eerste speelde in de derby's tegen zowel Blauw Wit (W) als ZVC '22 met 2-2 gelijk. Het eerste was een tegenvaller, het tweede een meevaller.

    

  TAFKA De  Vaandeldrager