• Mijn naam is Thijme en sinds kort ben ik lid van ZCFC, de voetbalclub waar ook mijn opa George en vader Dennis jarenlang gevoetbald hebben. Ik vind het hartstikke stoer dat ik nu een mooi oranje-zwart tenue heb en elke week mag voetballen bij onder 7 op een echt veld! Dat is toch anders dan in de pauze op school.
  Tot mijn verrassing werd ik gevraagd om pupil van de week te zijn bij de thuiswedstrijd van het eerste tegen ZVC. Mijn vader was meteen trots en ook een beetje jaloers, want hij is nooit pupil van de week geweest toen hij jong was. Gelukkig kon hij het nu sámen met mij beleven.
  Natuurlijk moest ik eerst 's ochtends zelf een wedstrijd spelen, tegen Zaandijk. We speelden gelijk: 2-2. Toch een puntje gepakt, zegt mijn vader dan…

  Toen thuis even snel douchen en omkleden in mijn ZCFC-trainingspak en om 13:00 weer bij de club zijn. Daar kreeg ik een bal met alle handtekeningen en mocht ik bij de wedstrijdbespreking zijn. Iets met geen lange ballen vanwege de wind.. en hoog druk zetten. Erg interessant allemaal, vooral om die grote jongens allemaal van dichtbij te zien. En ze waren hartstikke aardig voor me!
  Toen gingen de jongens omkleden en mocht ik iets te eten en drinken uitkiezen in de kantine.
  Tijd voor de warming-up: ik deed erg mijn best om alles goed mee te doen. Voelde me al wat meer op m’n gemak. Daarna ben ik naar de kleedkamer gegaan zodat ik samen met de jongens het veld op kon lopen. Ik mocht natuurlijk voorop én de wedstrijdbal vasthouden. Super spannend! Er was oranje rook en de supporters verzamelden zich allemaal om het veld en op de tribune.
  Toen de scheidsrechter de toss gedaan had mocht ik gaan aftrappen en, na een solo, een schot op het doel nemen. Goal!! Ik voelde me even een sterspeler en genoot van het applaus. Daarna lekker in de dugout gezeten met de reservespelers en de wedstrijd van dichtbij gevolgd. Het werd, net als ‘s ochtends, 2-2 na een topduel met mooie acties en mooie reddingen. Puntje gepakt… en nagenieten in de warme kantine. Een topdag!

  Thijme Wilson