• Je kan op een zonnige zaterdag naar de markt gaan, of een dakje op je schuur zetten, of je druk maken om de diskwalificatie van Joost Klein. Het is allemaal verspilde energie, als je je bedenkt dat je op het C veld van ZCFC kunt kijken naar de verrichtingen van het G team. Daar waar talent, doorzettingsvermogen en midzomeravondvoetbal gecombineerd wordt. De Oranjetoeschouwer was afgelopen zaterdag de grote winnaar. Het werd maar liefst 5-4. VIJF-VIER, zegt het voort.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 8
  Het winnende team na de eclatante 5-4

  Even naar het songfestival. Europapa is het leukste liedje dat meedoet. Of het de winnende is, zal niemand weten. En dat is het ergste. Gelukkig stond bij ZCFC ook aanvoerder Eur OPA pa in het team.  Net als de andere opa Willem. Gelukkig begonnen ze niet te zingen. Dat had alle toeschouwers weggejaagd.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 4
  Aanvoerder EurOPApa, altijd aanspeelbaar en vrolijk

  Nog voordat deze finale achtige wedstrijd begon maakte arbiter Droog duidelijk dat hij de baas is in het veld. Zoals hij dat als politieagent ook altijd is bij demonstraties. Hij gaf nog voor de wedstrijd al een rode kaart aan de inval keeper van ZCFC, maar trok die gelukkig weer in, want hij vond het zelf disproportioneel. Daar zou de EBU van kunnen leren.  SDO thuis is altijd een beladen wedstrijd, niet in de minste plaats omdat hun sterspeler Frank, altijd goed voor doelpunten, begeleid met de nodige herrie, meedoet. Maar gelukkig voor de Oranjeleeuwen, stond hij op doel en niet in het veld.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 1
  Arbiter Droog trekt de rode kaart voor een dreigende beweging van de Bolle van Zwolle, maar trekt die ook weer in.

  Na het eerste fluitsignaal stormden de Bussumer blauwwitten naar voren. Even werden de Oranjeleeuwen onder de voet gelopen, maar gelukkig kon laatste man Arjan geflankeerd door Tank en Marco de verdediging goed organiseren. Gaandeweg de eerste helft kregen de Oranjeleeuwen grip op de wedstrijd, door met tikkie taka voetbal elkaar te vinden.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 19
  Marco controleert en passt de bal door

  En omdat het spel veel op het Zaanse deel van het veld afspeelde, ontstond er veel ruimte voor counters. En dat is een kolfje naar de hand van Tristan en Alex. Na de 1-0 van Alex, scoorde kort daarop Tristan de 2-0, of was het nou andersom? Het doet er niet toe. Een luxe voorsprong die de G voetballers niet vaak meemaken.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 16
  Alex haalt de trekker over na tikkie takka voetbal in de eerste helft

  Tijdens de strategische bespreking van roerganger Ruurd werd duidelijk dat er eigenlijk niet zo veel hoefde te gebeuren. Het team stond goed. De limonade smaakte lekker, de  zon scheen. Wat kon ons gebeuren?

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 13
  Alex lust nog wel een glaasje vlak voor de tweede helft 

  Niets. Zo bleek kort na rust toen de Oranjeleeuwen weer eens goed samenspeelden. Slim, want als je de bal rondspeelt, hoef je zelf niet zo veel te lopen. En dat is wel zo prettig als het warm is. Daar zouden de veteranen van ZCFC iets van kunnen leren. Opa zette een paar keer goed door, Alex vond Tristan en andersom. 3-0 en 4-0. Wat een weelde.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 7
  Tristan op weg naar weer een doelpunt, na knap doorzetten van Opa

  Maar tegenstander Frank was intussen van het doel gekomen en rende als een wild paard over het veld. Daar wisten Arjan en Jefferson gelukkig wel raad mee. Regelmatig zaten ze de Bussumer Decibel in de weg. Een enkele keer brak ie door. 4-1 en 4-2 kwamen van hem.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 5
  Hier heeft Arjan het nog niet zo druk

  De dubbele moraal van het songfestival is natuurlijk niet oké. Onze Joost, die een emotioneel lied zingt met een verbindende tekst, mag tijdens de finale van het songfestival niet doen wat ie het liefste doet. Ik denk dat ik vanavond maar eens ga demonstreren op de Dam. Dan schreeuw ik EU RO PA PA PA en Free Joost, terwijl ik een Europese vlag in de lucht hou. Dat zal ze leren! Ik ben benieuwd of ik arbiter Droog dan ook tegenkom, die overigens voortreffelijk floot.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO 12
  Er wordt op zaterdag niet gedemonstreerd als het ligt aan scheidsrechter Droog

  De leenkeeper van de Veteranen wordt ook wel de Bolle van Zwolle genoemd. Je passeert hem niet zo snel omdat ie naar eigen zeggen zo gespierd is. Bovendien kreeg ie in de tweede helft in de gaten dat sterspeler van de tegenstander nooit overspeelt. Dat maakt het leven van een keeper gemakkelijk. Hij zag de Oranjeleeuwen 5-2 maken. SDO schoot nog op de paal, en talloze malen tegen het grote lijf van de Bolle aan. Twee keer ging ie er nog wel in. 5-4 als resultaat. Het bleek louter voor de statistieken. 3 punten in de tas en welverdiende patat na afloop. Een puike prestatie.

  EurOPApa sterspeler in kraker tegen SDO
  Een meter friet met mayo als beloning voor de prestatie van de jarige Jefferson. Ook daarvan zouden de veteranen kunnen leren

  Sluitpost.